Home / Cazinouri / 5 Regi si Regine care au iubit jocurile de noroc
Regi si Regine care au iubit jocurile de noroc

5 Regi si Regine care au iubit jocurile de noroc

Jocurile de noroc sunt indragite de reprezentantii uturor claselor sociale indiferent de venituri si faima. Jocurile de noroc sunt vazute, in marea majoritate a tarilor civilizate, ca o varianta de entertainment, de socializare si distractie, desigur importante sunt si sumele de bani vehiculate la mesele de joc. Importanta jocurilor de noroc in societate a fost recunosuta de multe ori de monarhii care participa si au participat in trecut la desfasurarea acestora. In cele ce urmeaza va prezentam 5 Regi si Regine care au iubit jocurile de noroc

 

Charles II – gambler faimos

Charles II

Charles II a condus Anglia si Scotia in secolul 17. A fost unul dintre cei mai populari si iubiti regi, fiind numit de supusi “Regele Vesel”. De indata cu urcarea sa pe tron, Charles II a legalizat jocurile de noroc, el fiind cunoscut ca un iubitor al jocurilor si a pariurilor.

A capatat aceasta pasiune pentru jocuri cand se afla in exil si odata cu revenirea in regat a reusit sa faca foarte populare jocurile la Curte. Se pare ca Charles era un foarte bun jucator, multi dintre cei care jucau cu el pierdeau. Foarte multe probleme politice erau rezolvate la masa de joc, ambasadorii care veneau in Anglia trebuiau sa exceleze atat in diplomatie cat si la masa de joc.

In timpul domniei sale, multi dintre cei care pierdeau si erau datori la jocuri fugeau in America, reusindu-se astfel implementarea gamblingului si in “lumea noua”.

 

Elizabeth a Rusiei, o Imparateasa plina de viata

Elizabeth a Rusiei

Imparateasa Rusiei, Elizabeth Petrovna, este faimoasa pentru doua motive: atragerea de oameni folositori in anturajul sau si pofta petru distractie. A avut o viata plina de distractie reusind sa isi delege responsabilitatile favoritiilor in care avea incredere. Unul dintre jocurile sale prefereate era Faro, foarte popular in secolul 18. Conform scrierilor vremii se pare ca Imparateasa era un jucator destoinic.

Cu toate acestea, spre finalul vietii sale, a emis un decret prin care jocurile de noroc erau impartite in doua – unele erau interzise si altele erau permise. Interesant era faptul ca in decret era stipulat ca erau permise si jocurile interzise daca acestea se desfasurau pe proprietatile Imparatesei.

Regele Louis XIV

Louis XIV

Este clar pentru toata lumea ca desi Regii erau alesii lui Dumnezeu, ei aveau pe cat se poate de mult placeri lumesti. La fel si Regele Louis XIV care nu numai ca era un jucator convins, dar a ridicat jocurile la un alt nivel. Regele a inoculat printre supusii sai ideea ca “poti fi cool doar daca esti gambler”, motiv pentru care Versailles-ul s-a transformat intr-o Mecca a gamblingului.

 

Regina Marie-Antoinette

Marie-Antoinette

Una dintre cele mai controversate, misterioase si fermecatoare femei din istoria Frantei. Este de multe ori criticata pentru infama fraza “sa manance tort”, fraza pe care nu a rostit-o niciodata. In timpul vietii sale, pasiunea sa pentru jocurile de noroc nu era cunoscuta de “popor”. Foarte interesant de amintit este faptul ca a fost invatata sa joace chiar de mama sa, care si-a dorit ca viitoarea Regina sa isi castige singura proprii bani.

Regele Henry VIII

Henry VIII

 

S-a auto-proclamat, cel mai bun gambler din Anglia. Cu toate acestea nu a fost cel mai norocos jucator, datoriile sale marindu-se exponential. A jucat toate jocurile de noroc existante in ael moment in Anglia si nu numai. Desi era Regele tarii nu a uzat de statutul sau in timpul partidelor de gambling.

Juca atat cu reprezentantii aristocratiei cat si cu oamenii de rand. Nefiind foarte iscusit in ale gamblingului dar in acelasi timp foarte patimas, a reusit sa cheltuie foarte multi bani publici, lucru care l-a facut destul de nepopular.

 

Check Also

MGM Resorts

MGM Resorts International înregistrează o creștere de 44% a veniturilor în trimestrul al doilea

MGM Resorts International a raportat o creștere a veniturilor de 1 miliard de dolari de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *