Home / Stiri / Afacerile cu jocuri de noroc din Malta reprezintă 12% din economia națională

Afacerile cu jocuri de noroc din Malta reprezintă 12% din economia națională

Industria de jocuri de noroc din Malta reprezintă 12% din economia națională pentru prima jumătate a anului 2017. Autoritatea pentru Jocuri de Noroc din Malta (MGA) a emis raportul interimar pe primele șase luni ale lunii încheiate pe 30 iunie, timp în care operatorii de jocuri de noroc cu sediul în Malta au contribuit cu 556 de milioane de euro valoare brută la economia locală, cu 10,4% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Suma a reprezentat 12,1% din economia totală a Maltei, crescută cu 11,8% față de aceeași perioadă a anului trecut. Guvernul a câștigat 29 de milioane de euro din impozitele puse industriei de jocuri de noroc, cu 3,4% mai mult față de anul precedent, reprezentând 5,5% din întreaga sumă adunată de guvern din impozite. Numărul operatorilor de jocuri de noroc licențiați din Malta este de 282 din iunie 2017, cu 6% mai mult decât la sfârșitul anului 2016, și aproape înapoi la numărul de 283 de companii care operau în S1 2015.

Dintre aceste companii licențiate, 275 au licențe de jocuri de noroc on-line, în creștere de la 259 la sfârșitul lui 2016. MGA a primit 119 cereri pentru noi licențe în S1, numai cu 9 cereri mai puțin decât numărul primit în 2016, iar MGA folosește aceste cifre pentru a dovedi că „și-a reconsolidat poziția pentru a atrage noi investiții în acest sector.” În ianuarie, MGA a anunțat o nouă categorie de licențe pentru „jocuri skill games” și un total de 13 asemenea licențe au fost emise în S1, 10 pentru operațiunile B2C împreună cu trei licențe de furnizor. În ceea ce privește plățile, licențele MGA au observat o schimbare a preferințelor clientului. Pentru depozite, cota clienților care folosesc E-Wallet și alte conturi on-line a scăzut de la 26% în S1 2016 la 21,2%, în timp ce cota celor care utilizează transferul bancar a crescut de la 25% la 30,1% în S1 2017. Schimbări similare, dar nu la fel de semnificative, au fost observate și la nivelul cifrelor aferente retragerilor.

În prezent, MGA efectuează un „sandbox test” asupra impactului economiei în cazul în care licențele MGA ar permite efectuarea de tranzacții utilizând valute digitale precum Bitcoin. Raportul interimar al MGA nu prezintă nici o actualizare referitoare la cum se desfășoară testul. Companiile licențiate de MGA au angajat un număr total de 6407 de salariați cu normă întreagă în S1, deși un sondaj MGA efectuat la sfârșitul lui 2016 care includea angajarea indirectă derivată din industria de jocuri de noroc arăta o creștere a ratei de angajări cu normă întreagă de până la 9000 de oameni. Dintre cei 6407 de angajați direcți cu normă întreagă, 5542 au fost angajați de operatori de jocuri de noroc la distanță, în creștere de la 5237 la sfârșitul 2016.

Operatorii de jocuri de noroc cu sediu fix (local) (cazinouri, bingo, săli de noroc) au raportat o creștere semnificativă a numărului de vizitatori, mai ales în ceea ce privește sălile de pariuri. Dar, deși venitul general al operațiunilor fixe a crescut cu 10,4% de la an la an, venitul jocurilor de noroc per vizită a scăzut, cu excepția cazinourilor. Raportul MGA indică faptul că autoritatea de reglementare și-a consolidat activitatea în prima jumătate a lui 2017 anulând o licență, suspendând altele patru, în timp ce a dat amenzi în valoare de 90.000 de euro pentru încălcări de regulament. De asemenea, MGA a efectuat 74 de audituri și 921 de verificări de „bonitate a firmei” pentru a se asigura că licențele sale se conformează obligațiilor impuse.

MGA mai spune că continuă să îmbunătățească răspunsul față de reclamațiile jucătorilor. Jucătorii au depus în total 2081 de reclamații în S1 2017, în creștere cu 17,5% față de anul trecut, în timp ce MGA a soluționat 1861 dintre aceste reclamații.

Check Also

A fost amanata a doua citire a legii gamblingului din Ucraina

In data de 19 Iunie era programata citirea in Verkhovna Rada (parlamentul ucrainean), a legii …

Un comentariu

  1. Foarte interesanta stirea Dvs. Am lucrat si eu pentru ceva companii de gaming in Malta. Este foarte bine sa mai gasesti stiri de genul acesta. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *