Home / Ştiri Cazinouri / Cei mai cunoscuti gambleri din isorie
Wild Bill Hickock

Cei mai cunoscuti gambleri din isorie

Jocurile de noroc fac parte din istoria omenirii, aceasta confundandu-se uneori cu gamblingul. Imparati, politicieni sau oameni simpli, toti pot fi atrasi de jocuri intr-o mai mare sau mai mica masura. In cele ce urmeaza va prezentam patru dintre cei mai cunoscuti gamblei din istorie

John Montagu

Om de stat  britanic, John Montagu a fost unul din cei patru conti de Sandwich care au trait in anii 1800. A ocupat diverse pozitii militare si a fost o figura politica importanta. Una dintre pasiunile sale a fost gamblingul. Cu toate aceste Montagu nu se afla pe aceasta lista datorita pasiunii pentru jocuri ci pentru lui ii este atribuita inventarea sandwich-ului, care culmea este legata de jocuri. Legenda spune ca atunci cand se afla in timpul unei sesiuni de joc prelungite, pentru a nu pierde actiunea a introdus o bucata de carne intre doua felii de paine. Colegii de joc vazandu-l pe Montagu ca apeleaza la acest fel de mancare au inceput sa comande aceiasi specialitate cerand “same as Sandwich”. De atunci acest fel de mancare a ramas in istorie ca “the sandwich”. Desigur este doar o legenda dar cu toate acestea John Montagu a intrat in istoria gamblingului si a industriei culinare ca inventatorul sandwich-ului.

 

 

Wild Bill Hickock

James Butler Hickok, aka Wild Bill, a fost pistolar, om al legii si un mare gambler al perioadei in care a trait. Wild Bill a fost cel mai faimos gambler din vechiul Vest American. Jocul sau favorit a fost poker si se pare ca a fost atat de bun incat a fost introdus in Hall of Fame dupa o lunga perioada de la moarte sa.

In 1876 Wild Bill se afla intr-unul dintre saloanele sale favorite jucand poker cu spatele la usa. Jack McCall l-a impusat pe Wild Bill in cap omorandu-l instant. Nu este clar motivul pentru care McCall l-a impuscat, dar se pare ca de-a lungul timpului Wild Bill i-a luat foarte multi bani la masa de joc.

Lamomentul mortii sale Wild Bill avea in mana doua perechi – optari si asi. Astazi aceste doua perechi sunt cunoscute ca mana mortului “dead man’s hand” de catre toti jucatorii de poker.

 

Kerry Packer

Kerry Packer fost mogul media australian, a fost un mare iubitor al jocurilor de noroc. Om de afaceri de succes, este creditat ca fiind persoana care a infiintat World Series of Cricket, dar si amintit ca unul dintre cei mai mari gambleri. Packer a murit in 2005 la varsta de 68 de ani.

Parior la cursele de cai, se spune ca a plasat cele mai mari pariuri in Vegas si in cazinourile din lume. Packer a pariat totdeauna la cele mai mari mize posibile pierzand milioane de dolari. Trebuie spus ca uneori castiga sume mari.

Conform legendei, odata aflandu-se la Vegas unde avea rezervata o masa, se pare ca un membru al staff-ului a pierdut cheia lacatului de la masa de joc, acesta a luat o scrumiera de cristal cu care a spart lacatul si i-a facilitat lui Packer accesul la joc pe ntru a nu il dezamagi.

Packer era cunoscut ca fiind omul care intreba managerii cazinourilor de cati bani dispun in seif, a fost temut dar si iubit in acelasi timp!

 

Billy Walters

William T. “Billy” Walters este antreprenor, filantrop si gambler profesionist retras din activitate, vazut de multi ca fiind cel mai de succes parior din Las Vegas, cu castiguri care se intind pe o perioada de 30 de ani.

Conform rapoatelor Billy castiga in jur de $15 milioane anual, dar a reusit sa castige chiar si $2 milioane pe zi. Averea sa este estimata la $200 milioane. O sesiune a sa de beting ajunge la $3.5 milioane, deci averea sa se poate justifica.

Dupa cum este de banuit, Billy Walters nu mai este bine primit in Vegas si de alti bookmakeri “independenti”, prin urmare se pare ca foloseste intermediari pentur a plasa pariurile.

Cu toate ca este un super parior Billy Walters a pierdut cel mai mare pariu al sau cand a fost gasit vinovat pentru organizarea unei scheme de pariere in valoare de $40 milioane. Este posibil sa mearga la inchisoare!

Check Also

Jocurile de noroc au fost autorizate intr-un nou stat American

Michigan Gaming Control Board autorizează jocurile online și pariurile sportive. Michigan Gaming Control Board a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *