Home / Stiri / Cele mai mari câștiguri la EuroMillions
EuroMillions

Cele mai mari câștiguri la EuroMillions

EuroMillions este o loterie transnațională care necesită șapte numere corecte pentru a câștiga jackpotul. A fost lansat la 7 februarie 2004 de compania Française des Jeux (FDJ) din Franța, Loterías y Apuestas del Estado din Spania și Camelot din Regatul Unit. Prima extragere a avut loc la 13 februarie 2004 la Paris.  Inițial, doar Marea Britanie, Franța și Spania au participat, loteriile austriace, belgiene, irlandeze, luxemburgheze, portugheze și elvețiene s-au alăturându-se acestei “noi loterii” la extragerea din 8 octombrie 2004.

 

– €190 milioane castigati de un anonim in Spania

Premiul a fost castigat în octombrie 2017. După ce a rulat de șase ori, jackpotul a fost revendicat în cele din urmă de un câștigător anonim care și-a cumpărat biletul pe populara insulă de vacanță Gran Canaria.

Cu peste 3 milioane de turiști care vizitează insula în fiecare an, nu se știe dacă norocosul câștigător a fost un vizitator local sau străin. Oricum ar fi, data de 6 octombrie 2017 este o dată pe care norocosul deținător de bilet nu o va uita prea curând. Spania a avut mult succes atunci când vine vorba de câștiguri la jackpot-ul EuroMillions, acesta fiind cel mai important.

– €190 milioane câștigate de Adrian și Gillian Bayford, UK

Adrian și Gillian Bayford

Pe lângă faptul că este unul dintre fondatorii originali ai loteriei, Marea Britanie se bucură, de asemenea, de distincția de a găzdui doi dintre cei mai mari câștigători ai jackpotului EuroMillions, inclusiv Adrian și Gillian Bayford, cei mai mari câștigători ai EuroMillions până acum.

Întrucât câștigurile la loterie din Marea Britanie sunt scutite de impozite, familia Bayford, din Haverhill, Suffolk, deține recordul actual, suma maximă posibil de câștigat de când jackpotul a fost plafonat la 190 milioane EUR în 2012.

După ce au câștigat, cuplul a optat pentru discreție, dar din cauza publicul larg și, în special, mass-mediei nu au avut-o.

Soții Bayford s-au despărțit și trăiesc acum vieți separate. De atunci, Adrian s-a întors la muncă, după ce a deschis un nou magazin de discuri, Black Barn Records, la Cambridge, specializat în discuri rare și amintiri ale culturii pop.

– €190 milioane castigate de un anonim din Portugalia

Pe 24 octombrie 2014, un norocos câștigător anonim a obținut un alt jackpot masiv de 190 de milioane de euro, care a fost rulat de șase ori după un Superdraw recent. Jucătorul este originar din Castelo Branco în centrul Portugaliei, lângă granița cu Spania.

Cu o creștere economică lentă și ultimele cifre care situează rata șomajului la 13,4%, Portugalia este una dintre cele mai afectate țări de criza zonei euro. Totuși, acest câștigător norocos nu trebuie să se mai îngrijoreze niciodată de necazurile financiare, deși probabil că nu este prea încântat de faptul că fiscalul a luat 20% din câștig.

– Colin si Chris Weir, UK, au castigat €185 milioane

Colin si Chris Weir

Câștigul la jackpot de 185 milioane de euro al lui Colin și Chris Weir a doborât recordul în 2011. Deși cuplul Bayford sunt cei mai mari câștigători ai EuroMillions la nivel global, valoarea în scădere a monedei euro între 2011 și 2012 a însemnat că, în termeni de lire sterline, cuplul Weirs sunt cei mai mari câștigători ai EuroMillions din Marea Britanie cu 161.653.000 de lire sterline, comparativ cu 148.656.000 de lire sterline ale Bayford.

În timp ce câștigul record a transformat cuplul scoțian în vedete peste noapte, modul în care și-au cheltuit și investit averea nou descoperită a fost cel care a adunat principalele titluri din tabloide.

Cuplul a înființat The Weir Trust, o organizație caritabilă, precum și unul dintre cei mai mari susținători, din punct de vedere financiar și din alte puncte de vedere, al referendumului de independență scoțian. (Weirs a furnizat 79% din fondurile campaniei conform The Guardian.)

– €169.8 milioane castigate de un franez din Nisa

La numărul cinci avem un câștigător anonim din Franța, cel mai mare câștigător francez de până acum. În urma acestui câștig, a ocupat locul 221 in topul celor mai bogati francezi. Bărbatul a fost descris ca un om de familie și un autodidact care doreste să cheltuiască „câteva milioane de euro” pentru a înființa o fundație caritabilă pentru proiecte comunitare în toată Franța.

Banii pe care i-a pus deoparte i-a investit cu atenție, cumpărând o casă modestă, precum și investind la bursă. Castigatorul a ales să rămână anonim, așa cum fac majoritatea câștigătorilor, nici Française des Jeux (sau FDJ) nu a cedat presiunii, compania nu a oferit nici macar numele magazinului de unde a fost cumparat biletul. Singurele informatii oferite vis-a-vis de locatie a fost faptul ca, castigatorul provine din zona Nisa.

Check Also

Kindred Group a primit distinctia de “angajator de top” in Suedia

Kindred Group a fost recunoscut drept unul dintre cei mai buni angajatori ai Suediei de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *