Home / Stiri / DraftKings ofera $22,4 miliarde pentru preluarea Entain
DraftKings

DraftKings ofera $22,4 miliarde pentru preluarea Entain

Compania britanică de jocuri de noroc Entain a declarat marți că DraftKings compania americană de pariuri sportive fantasy a făcut o propunere de preluare in valoare de 22,4 miliarde de dolari.

DraftKings

Conform propunerii sale actuale, DraftKings intenționează să ofere 28 de lire sterline pe acțiune Entain. Reprezentantii Entain au declarat că au respins anterior o propunere din partea DraftKings de a cumpăra compania pentru 25 de lire sterline (34,15 dolari) pe acțiune.

Acțiunile Entain au “suferit” o crestere a valorii cu 18% pe măsură ce companiile au confirmat abordarea, ceea ce ar oferi companiei americane acces la brandurile de pariuri online Ladbrokes Poker și bwin. Acțiunile DraftKings au scăzut cu 0,6% în tranzacțiile extinse după închiderea cu 7,4% mai mică, la 52,77 USD.

Entain

Propunerea de preluare a DraftKings vine după ce Entain a respins în ianuarie o ofertă de 11 miliarde de dolari de la MGM Resorts International, declarand ca oferta subevalueaza compania.

Entain și MGM au deja un joint-venture numit BetMGM, o casa de pariuri online care ofera beturi pe jocurile NFL și NBA prin care controlează aproximativ 21% din piață față de cota de piata de 17% a celor de la DraftKings.

Conform acordului mai sus mentionat orice tranzacție în care Entain ar deține o afacere concurentă în Statele Unite ar necesita acordul MGM, a declarat marți MGM ca răspuns la abordarea DraftKings.

Frenezia tranzacțiilor din spațiul de jocuri de noroc online vine într-un moment în care operatorii regionali caută să se extindă și să capteze oportunități în statele din Statele Unite care isi deschid pietele pentru pariuri sportive.

Sursa: reuters

 

Check Also

MGM Resorts

MGM Resorts International înregistrează o creștere de 44% a veniturilor în trimestrul al doilea

MGM Resorts International a raportat o creștere a veniturilor de 1 miliard de dolari de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *