Home / Ştiri Cazinouri / Elon Musk spera ca tunelul sau din Las Vegas sa fie operational in 2020
Elon Musk

Elon Musk spera ca tunelul sau din Las Vegas sa fie operational in 2020

Tunelul Las Vegas, construit de The Boring Company, una dintre companiile lui Elon Musk, este asteptat sa fie construit si operational anul viitor, conform tweet-ului postat de miliardar Duminica, cand a raspuns unui user de pe reteaua sociala Twitter.

“Boring Co termina primul sau tunel commercial in Vegas, de la Convention Center pana la Strip, dupa aceea vom aborda alte proiecte,” a declarat antreprenorul, seful Tesla si SpaceX.

“Sper ca va fi operational in totalitate in 2020,” a mai adaugat.

Autoritatiile din Las Vegas au ales in Martie compania lui Elon Musk pentru a proiecta, construii si a manageria o serie de tunelui care sa transporte pasagerii cu mare viteza in vehicule electrice autonome, ca parte a extinderii centrului expozitional al orasului.

Elon Musk lucreaza de mai multi ani la un tren futuristic, Hyperloop, care presupune calatoria in capsule mari la viteze foarte mari in vacuum.

In Martie, costul tunelului a a fost estimate intre $35 si $55 de milioane.

Odata cu terminarea lucrarilor de expansiune a centrului expozitional Las Vegas, acesta urmeaza sa se mareasca cu peste 81 de hectare.

Anul trecut Elon Musk a prezentat un “tunel test” langa Los Angeles care se spera ca va revolutiona transportul urban prin ocolirea blocajele din trafic.

Ideea i-a venit in momentul cand a asteptat intr-un blocaj de trafic intre locuinta sa din Bel Air si birourile SpaceX din Hawthorne, centrul Los Angeles-ului.

In final aceasta idee ar trebui sa permita miilor de vehicule electrice autonome sa circule pe sub pamant cu viteze de aproximativ 250 km/h.

Check Also

A fost amanata a doua citire a legii gamblingului din Ucraina

In data de 19 Iunie era programata citirea in Verkhovna Rada (parlamentul ucrainean), a legii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *