Home / Stiri / Georgia adoptă un proiect de lege cu restricții sporite pentru jocurile de noroc
Georgia

Georgia adoptă un proiect de lege cu restricții sporite pentru jocurile de noroc

Parlamentul din Georgia a adoptat un proiect de lege care impune restricții asupra jocurilor de noroc, inclusiv creșterea limitei de vârstă pentru jocurile de noroc, interzicerea reclamelor și creșterea taxelor pentru operatori.

Georgian casinos

Pachetul de lege include impunerea unui impozit de 10% pe veniturile brute din jocuri de noroc, spre deosebire de impozitul actual pe profit, precum și un impozit de 2% pe câștiguri. Noul proiect de lege va interzice accesul la jocuri a persoanelor care beneficiază de ajutoare sociale, precum și a angajaților publici, începând din ianuarie.

Din martie, peroanelor sub 25 de ani li se va interzice accesul la jocurile de noroc. Legea anterioară limita sălile de sloturi și jocurile de noroc online la cei cu vârsta de 18 ani și peste, iar cazinourile la cei cu vârsta de 21 de ani și peste. Modificările interzic, de asemenea, utilizarea cardurilor georgiene emise de bănci pentru servicii de jocuri de noroc înregistrate în afara țării. Legea include, de asemenea, o interdicție generală a reclamelor pentru jocuri de noroc din martie, inclusiv a reclamelor fizice, online și cele difuzate pe TV. Există o excepție pentru bannerele de sponsorizare la evenimentele sportive, precum și pentru îmbrăcămintea sportivilor.

Încălcarea interdicției de publicitate va avea ca rezultat o amendă de 3.200 USD, care va fi dublată dacă se repetă.

Operatorii de jocuri care permit unei persoane neeligibile să le folosească serviciile se vor confrunta cu aceleași amenzi.

Activiștii au militat de mult timp pentru restricții privind jocurile de noroc în Georgia. Criticii au pus totuși îndoieli cu privire la constituționalitatea noii legi și au avertizat asupra consecințelor nedorite. Marile companii de televiziune au susținut, de asemenea, că proiectul de lege vizează reducerea veniturilor esențiale din publicitate.

Check Also

MGM Resorts

MGM Resorts International înregistrează o creștere de 44% a veniturilor în trimestrul al doilea

MGM Resorts International a raportat o creștere a veniturilor de 1 miliard de dolari de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *