Home / Stiri / Numărul de jucători înregistrați în Portugalia se prăbușește în trimestrul al doilea
jucători

Numărul de jucători înregistrați în Portugalia se prăbușește în trimestrul al doilea

Autoritatea portugheză de reglementare a jocurilor de noroc, Serviço de Regulação Inspeção de Jogos (SRIJ), și-a publicat statisticile trimestriale privind jocurile de noroc, care arată o creștere de 7,7% a numărului de jucători care au ales să se autoexcludă de pe site-urile de jocuri de noroc în al doilea trimestru, chiar dacă numărul noilor jucători înregistrați a scăzut cu 23,1% față de trimestrul precedent.

În timp ce scăderea trimestrială a înregistrărilor de noi jucători ar putea fi explicată prin variații sezoniere, aceasta reprezintă totuși o creștere de 9,1% față de anul trecut, ceea ce aduce numărul total de astfel de jucători la 128 100.

Această cifră se compară cu un total de 118.900 în trimestrul precedent și cu 93.600 în anul precedent.

În același timp, proporția tot mai mare de jucători care se autoexclud, în timp ce fondul total de jucători scade, poate fi un motiv de îngrijorare.

Procentul de jucători care se autoexclud este acum de 3,5% din numărul total de jucători înregistrați. Dintre jucătorii care se autoexclud, 91,8% au ales să se autoexcludă pentru o perioadă nedeterminată.

În total, jocurile de noroc și pariurile online au generat venituri de 146,4 milioane de euro (123,6 milioane de lire sterline/ 149,5 milioane de dolari), ceea ce reprezintă o creștere de 17,2% de la an la an și o scădere de 7,7% la nivel trimestrial. Acest lucru se compară cu trimestrul precedent, când veniturile brute din jocurile de noroc din Portugalia au crescut cu 23,6% de la an la an.

Din acest total, 64,7 euro au fost generate de activitățile de pariuri sportive, iar restul de 81,7 euro din jocurile online.

Suma totală a veniturilor returnate pentru taxa specială pe jocurile de noroc online (IEJO) a fost de 44,9 milioane de euro, în comparație cu 38,8 milioane de euro pentru aceeași perioadă a anului precedent.

De asemenea, autoritatea de reglementare și-a continuat activitatea împotriva operatorilor ilegali, raportând că în acest trimestru a emis 54 de notificări de închidere a site-urilor web, ajungând la un total de 980 de notificări emise de când SRIJ a început să catalogheze informațiile în 2015.

De asemenea, autoritatea de reglementare a blocat ISP-urile a 34 de site-uri, ajungând la un total de 1.234 de site-uri blocate.

 

Check Also

Sistemul olandez de autoexcludere depășește 20.000 de înregistrări

Autoritatea olandeză de reglementare a jocurilor de noroc, de Kansspelautoriteit (KSA), a declarat că mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *