Home / Stiri / Numărul de vizitatori din Macao a crescut cu 7,9% în octombrie 2017

Numărul de vizitatori din Macao a crescut cu 7,9% în octombrie 2017

Calculul din octombrie al numărului de vizitatori din Macao a fost de aproape 2,89 milioane, înregistrând o creștere de 7,9% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor emise recent de Biroul de Statistică și Recensământ. Biroul de statistică a atribuit creșterea numărului vizitatorilor efectului sărbătorilor Zilelor Naționale ale Chinei – cunoscute sub numele de perioada Săptămânii de Aur din Octombrie – care, în acest an, a crescut fiind în același timp cu sărbătoarea dedicată Festivalului de la Mijlocul Toamnei bazat pe calendarul lunar.

Numărul vizitatorilor care au rămas peste noapte și cel al vizitatorilor pentru o zi a crescut cu 7,3% și 8,4% de la an la an, respectiv 1,47 de milioane și aproape 1,42 de milioane. Durata medie de ședere a vizitatorilor în luna octombrie a fost de 1,2 zile, egală cu cifrele din octombrie anul trecut, dar cu 0,1 zile mai puțin decât în Septembrie.

Numărul de chinezi de pe continent care au vizitat Macao în octombrie a fost de 2,05 milioane, cu 12,8% mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut. Printre aceștia 959.648 au călătorit în cadrul Planului Individual de Vizitare (IVS). Numărul de vizitatori IVS a crescut cu 11,1% de față de anul trecut în timpul lunii octombrie.

Numărul de vizitatori din Hong Kong și Taiwan – cea de-a doua și cea de-a treia cea mai importantă piață sursă pentru Macao – a scăzut cu 9,4% și 2,1% în comparație cu octombrie anul trecut. Între timp, numărul de vizitatori din Coreea de Sud a crescut cu 54,5% până la 80.525, mergând pe urma cifrelor înregistrate în octombrie cu privire la vizitatorii din Taiwan, cu mai puțin de 5.000.

Perioada Săptămânii de Aur din Octombrie include Ziua Națională a Chinei pe data de 1 octombrie, care anul acesta s-a sărbătorit într-o duminică. Consiliul de Stat al Chinei a declarat că perioada de sărbători din 2017 va dura opt zile de pe 1 octombrie până pe 8 octombrie, deoarece include Festivalul de la Mijlocul Toamnei, care anul acesta a fost pe 4 octombrie (într-o miercuri). În primele patru zile ale Săptămânii de Aur din acest an, numărul de vizitatori în Macao efectiv a scăzut cu 4% din punct de vedere strict calendaristic, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Check Also

Cazinourile din Detroit au depasit estimarile in privinta incasarilor, in ciuda faptului ca opereaza doar la 15% din capacitate

Cazinourile din Detroit au fost suferit o scadere cu 42% in prima luna de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *