Home / Stiri / Referendumul din Osaka, Japonia, privind resorturile integrate nu va avea loc
OSAKA

Referendumul din Osaka, Japonia, privind resorturile integrate nu va avea loc

Adversarii jocurilor de noroc de tip cazinou din Osaka, Japonia, vor trebui să caute o altă modalitate de a încerca să blocheze constructia unui resort integrat (RI) în zonă. Deși au găsit suficient sprijin pentru un potențial referendum pe această temă, încercarea lor de a opri proiectul s-a lovit de un zid.

Recent, un grup anti jocuri de noroc a înmânat o petiție care a adunat mai mult decât numărul necesar de semnături pentru a forța un apel la acțiune a guvernului din Osaka. Aceștia doreau un referendum oficial pentru a discuta viitorul jocurilor de noroc din prefectură, invocând erori și îngrijorări legate de cheltuielile guvernamentale.

Guvernul prefecturii a analizat petiția și a votat-o vinerea trecută. Dar, spre surprinderea nimănui, prefectura a refuzat-o și nu va avea loc niciun referendum.

Aceasta nu a fost prima dată când Osaka a văzut o cerere de referendum. Consiliul din Osaka a respins o cerere în urmă cu câteva luni. Dar acest lucru nu a împiedicat opoziția să încerce din nou.

OSAKA
OSAKA

Ca și până acum, partidele politice Osaka Restoration Association și Komeito și-au unit forțele pentru a bloca inițiativa. Între cele două, acestea dețin 63 de locuri în adunarea prefecturală din cele 84 disponibile. Orice încercare de a împiedica proiectul RI să avanseze s-ar confrunta cu un obstacol.

Komeito este strâns legat cu Partidul Liberal Democrat, partidul de guvernământ din Japonia și unul dintre principalii promotori ai industriei IR. Ca atare, șansele ca referendumul să avanseze nu au fost niciodată bune.

Guvernatorul din Osaka, Hirofumi Yoshimura, a declarat la începutul lunii trecute că un referendum nu era necesar, deși respecta poziția opoziției. Acesta a fost un indiciu puternic vis-à-vis de rezultatul final.
Referendumul nu ar fi făcut niciodată diferența, chiar dacă ar fi găsit o cale de a avansa. Este mai degrabă o modalitate prin care oamenii își pot exprima opinia cu privire la un subiect. Guvernul nu este niciodată obligat să se poziționeze de partea susținătorilor referendumului, indiferent de cât de mult sprijin există.

Japonia
Japonia

Japonia lucrează de zeci de ani la posibila legalizare a cazinourilor. Cu toate acestea, a manifestat un interes serios față de RI în urmă cu câțiva ani, după ce guvernul a aprobat în sfârșit legislația necesară. Inițial, operatorii de cazinouri din întreaga lume au descins în țară, sperând să fie printre primii care să fie incluși.

MGM Resorts International, Las Vegas Sands, Caesars și mulți alții au început să deschidă birouri locale în diferite părți ale țării pentru a atrage sprijinul localnicilor. Cu toate acestea, patru ani mai târziu, mai existau doar două posibile locații în discutie.

Nagasaki și Osaka și-au prezentat propunerile de proiecte guvernului național în aprilie. Yokohama, Wakayama și toți ceilalți se retrăseseră deja. Nagasaki a încheiat un parteneriat cu Casinos Austria, în timp ce Osaka a selectat un consorțiu condus de MGM Resorts.

Acum, cele două prefecturi nu pot decât să aștepte. Guvernul poate aproba unul sau ambele proiecte, sau poate decide să le respingă pe amândouă. Decizia se apropie și ar putea sosi până în noiembrie. În plus, în viitor, ar putea aproba și alte proiecte.

Programul RI al Japoniei este deja în întârziere. Inițial, a existat speranța că primele sedii ar putea fi gata până în 2025. Cu toate acestea, din cauza întârzierilor cauzate de COVID-19 și a altor probleme, probabil, primele RI nu vor fi deschise mai devreme de 2027 sau 2028.

 

Ciietste si “Datoria agregată a operatorilor de cazinou din Macao, estimată să depășească 25 de miliarde de dolari în acest an”.

Check Also

MGM Resorts

MGM Resorts International înregistrează o creștere de 44% a veniturilor în trimestrul al doilea

MGM Resorts International a raportat o creștere a veniturilor de 1 miliard de dolari de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *