Home / Cazinouri / Ruleta Europeană și Ruleta Americană – ce alegi să joci?

Ruleta Europeană și Ruleta Americană – ce alegi să joci?

Ruleta Europeană și Ruleta Americană – să le joci pe amândouă sau să alegi una dintre ele?

Ruleta este unul dintre cele mai cunoscute jocuri de noroc. Se înttâlnește atât în cazinourile online, cât și în cele offline.

Inventată în Franța, în secolul al XVII-lea, ruleta a traversat oceanul și a ajuns în Las Vegas, America. Versiunea originală este cunoscută sub numele de Ruletă Europeană și este cea mai populară, la momentul actual. Cealaltă versiune este denumită Ruleta Americană și a fost adaptată, mai târziu, în Statele Unite.

European Roulette și American Roulette
European Roulette și American Roulette

Până la urmă, diferențele sunt de formă însă influențează șansele tale ca jucător.

Modalități de pariere și câștiguri

 • un număr = x 36 suma pariată
 • 2 numere = x 18 suma pariată
 • 3 numere = x 12 suma pariată
 • 4 numere = x 9 suma pariată
 • 6 numere = x 6 suma pariată
 • coloană = x 3 suma pariată
 • duzină = x 3 suma pariată
 • culoare = x 2 suma pariată
 • numere mari sau numere mici = x 2 suma pariată
 • numere pare sau impare = x 2 suma pariată

Poția paria în diferite moduri și în orice combinație de numere. Unele cazinouri solicită unele sume fixe pentru jocurile de ruletă. Parierea se face utilizân chips-uri (jetoane). Astfel, fiecare jucător primește o culoare separată pentru chips-urile sale. Convertirea în bani se face de obicei la casieria cazinoului sau la masa de ruletă – dacă este vorba de un cazino offline.

Diferențele dintre Ruleta Europeană și Ruleta Americană

Diferențele dintre cele două versiuni ale jocului reprezintă unul dintre cele mai discutate subiecte, atunci când se face o comparație. Care sunt deosebirile între ruleta europeană și cea americană, care oferă șanse de câștig mai mari și ce strategii poți aplica?

 • Ambele variante au aceeași roată, numerele fiind de la 1 la 36, mai exact 18 numere roșii și 18 numere negre, 18 numerefiind pare și 18 numere impare. Din acest punct de vedere, diferența apare la numărul 0. La ruleta europeană este doar un singur 0 (zero), în timp ce la ruleta americană exista două astfel de numere – 0 ( simpluzero) și 00 (dublu zero).
 • Această deosebire conduce implicit la cea legată de șanse. Mai exact, cea de-a doua diferență se rezumă la șansele tale de a nimeri numărul 0. Dacă la ruleta europeană, șansa de a nimeri numărul 0 este de 2.703%, iar la cea americană este de 2.632%.
 • Astfel și marja de profit diferă. Una este mai profitabilă pentru cazino. Ruleta europeană are marja de 2.7%, în timp ce ruleta americană are marja de 5.26%. Mai proftabil pentru jucători, mai puțin rentabil pentru cazino. Și invers.

Topul celor mai bune sloturi online [2018]

Amândouă variantele îți oferă posibilități de câștig și, la fel ca în cazul altor jocuri de noroc, totul se bazează pe capacitatea jucătorului de a prezice numărul (sau combinația, seria) câștigător.

În cazinoul online MaxBet, poți juca atât versiunea Europeană, cât și versiunea Americană, în funcție de preferințele tale. De asemenea, poți alege să joci Ruletă Live, cu dealeri live, dacă vrei să trăiești experiența autentică a unui cazino.

Secvențe Ruleta Europeană și Ruleta Americană – concluzii

Secvența numerelor pentru fiecare roată este (în ordinea în sens orar):

Ruletă Americană: 0, 28, 9, 26, 30, 11, 7, 20, 32, 17, 5, 22, 34, 15, 3, 24, 36, 13, , 12, 8, 19, 31, 18, 6, 21, 33, 16, 4, 23, 35, 14, 2

Ruletă Europeană: 0, 32, 15, 19, 4, 21, 2, 25, 17, 34, 6, 27, 13, 36, 11, 30, 8, 23, 10, , 20, 14, 31, 9, 22, 18, 29, 7, 28, 12, 35, 3, 26

Există 37 de numere pe roata europeană, care includ 18 numere negre, 18 numere roșii și zero. Roata americană are 38 de numere, care includ 18 roșii, 18 negre, zero verde și încă dublu zero. Pe lângă ordinea diferită a numerelor, singura diferență este buzunarul verde suplimentar de pe roata americană.

Ca jucător trebuie să înțelegi că asta că nu are nicio influență asupra numărului câștigător. Dar aproape fiecare sistem de pariuri se bazează pe pariuri făcute ma masă?

Ruleta Europeană și Ruleta Americană

Singura modalitate de a bate ruleta este să prezici numărul (numerele) câștigător cu suficientă precizie pentru a depăși marginea casei. Asta e pe scurt.

Tot ce trebuie să știi despre sloturi 3D – Chiar sunt altfel?

Câștigul la ruletă nu are nimic de-a face cu roata sau cu așezarea numerelor pe aceasta. Nu știu pe cineva care să câștige la ruletă jucând doar pe baza unor calcule matematice sau a unor tabele.

Ruleta Europeană și Ruleta Americană sunt, până la urmă, două produse de cazino destinate distracției.

Check Also

Top 10 jucatori poker – partea a doua

Ce puteti citi in acest articol Dan Smith – $36.835.392 Erik Seidel – $37.746.113 Daniel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *