Home / Cazinouri / Cum au apărut sloturile și care este diferența față de păcănele 2018

Cum au apărut sloturile și care este diferența față de păcănele 2018

Păcănele este deja un cuvânt cunoscut, încetățenit printre jucătorii de sloturi, un cuvânt care a fost, o vreme, foarte popular și des utilizat.

Cuvâtul este derivat, imitativ și extins de la verbul a păcăni (a pocăni-pocanele), format la rîndul său de la onomatopeea pac.

Acesta provine de la zgomotul făcut în mod repetat de către rolele care intră în componența aparatului.

Termenul păcănele nu e tocmai nou în vocabularul nostru, el exista şi în perioada comunistă, dar era mai puţin răspândit şi denumit prin sintagma jocuri mecanice.

Iată și câteva definiții ale termenului, din dicționare:

păcănele s. f. pl. pocher electronic. (conform dexonline.ro).

Cam aceasta este definiția pe care o întâlnești la mai mulți ”dicționariști” care nu au înțeles nici până astăzi că nu se joacă poker la păcănele.

Și cazinourile online utilizează acest termen, încercând în acest fel să profite de avantajele căutărilor pe google.

 

Pacănele în mai multe culturi

Un joc mecanic/electronic/video de tip “slot machine” (American English), „păcănele” (română), ”fruit machine” (British English), ”one-armed bandit” (în variante populare), ”Einarmiger Bandit” (în germană), ”máquinas tragaperras sau tragamonedas” (în spaniolă), ”machine à sous” (în franceză), ”macchina mangiasoldi” (în italiană) sau simplu „slot” eun aparat de joc de noroc care.

Inițial consta în trei sau mai multe role cu imagini care se rotesc când un buton e apăsat sau o manetă e acționată ca la aparatele originale.

Mașina oferă un câștig jucătorului când pe panou sau într-o zonă delimitată a ecranului video apar anumite tipuri prestabilite de configurații de imagini.

Aceste imagini rezultă din învârtirea cu viteză (pseudo) aleatoare a tamburilor (rolelor), și respectiv fixarea unora de către jucător, tip de acțiune transmis și echivalentelor ne-mecanice moderne exploatate public sau simulatoarelor pentru calculator instalate local sau online.

Acest gen de aparat este cel mai popular mod de distracție în cazinouri și „săli de joc” asigurând 70% din veniturile acestora.

 

Istoria și evoluția aparatelor tip slot-machine

1891 – Prima mașinărie tip slot a fost creată de Sittman și Pitt în 1891.

Originile aparatelor de tip slot-machine pot fi urmărite până la sfârșitul secolului al XIX-lea. Jocul avea 5 tamburi, cu un total de 50 de cărți de joc.

Mașina putea fi găsită în multe baruri și costa o monedă de 5 cenți/joc.

Jucătorii introduceau monezile și jucau iar plățile erau făcute pe baza formațiilor de poker.

Pentru a obține profit de pe urma primei mașini de slot, au fost scoase 2 cărți – 10 de pică și valetul de inimă roșie. Acest lucru a redus șansele de a obține o culoare roșie la jumătate, fiind în avantajul deținătorilor de baruri.

Mașina nu avea niciun mecanism de plată directă, astfel că sumele de bani erau plătite la bar, însă constau în băuturi gratuite și trabucuri.

1887 – 1895 – Liberty Bell a fost prima mașină de slot care a permis plăți automate. Charles Augustus Fey este cunoscut ca inventator al primului slot machine, însă nu există detalii clare cu privire la data la care a fost creată prima sa mașină, deși se crede că s-a întâmplat între 1887 și 1895.

Fey a creat o mașină care ar permite plăți automate. Pentru a face acest lucru, el a redus complexitatea obținerii câștigurilor.

Acest lucru a fost realizat prin înlocuirea celor 5 tambururi existente cu 3 role. De asemenea, a înlocuit cărțile de joc cu doar 5 simboluri – inimă roșie, neagră, romb, treflă și un clopoțel. Cel mai mare câștig a fost setat pentru 3 simboluri de clopoțel și, ca atare, mașina a fost numită Liberty Bell.

Mașina Liberty Bell a câștigat o popularitate uriașă. Deoarece Fey nu a solicitat un brevet pentru designul său, a fost copiat de multe alte mașini de sloturi.

1902 – 1908 – În ciuda faptului că mașinile de slot au fost oficial interzise în 1902, Liberty Bell a continuat să fie fabricat. Deoarece premiile în bani erau interzise și nu se mai puteau acorda, au apărut simbolurile fructelor.

Aceste aparate care au folosit simboluri de fructe și au fost plătite premii în guma de mestecat și în dulciuri cu diferite arome fructate.

În 1907 Herbert Mills, un întreprinzător din Chicago, a copiat maşina lui Fey şi a început producţia de serie. Mills a făcut totuţi o serie de modificării maşinii lui Fey, ca de exemplu aspectul exterior, numărul de simboluri pe fiecare roată s-a dublat (a ajuns la 20) precum şi a mărit ferestruica în care se vedeau simbolurile astfel încât jucătorul putea vedea şi simbolurile de deasupra şi de dedesuptul simbolului câştigător.

În 1908, mașina a fost distribuită în majoritatea fabricilor de tutun, în sălile de bowling, în magazine și saloanele de întâlniri.

Simbolul BAR pe care îl știm astăzi a fost introdus la mașinile de slot în acest moment și s-a bazat pe sigla companiei Bell-Fruit.

1964 – A fost anul lănsării primului slot electromecanic, numit Money Honey și a fost lansat de  către firma Bally. Tambururile au fost făcute să opereze în întregime electric, însă maneta a rămas.

Pentru jucătorii din acei ani, ar fi fost prea nefamilar să joci jocul fără a trage de manetă.

Aceasta a fost prima mașină de slot care a permis să se plătească automat până la 500 de monezi.

Jocul a fost extrem de popular și a dus rapid la dominația sloturilor electromecanice.

În scurt timp a fost eliminată și maneta de la sloturile noi.

Ce trebuie să faci ca să câștigi la sloturi video

1976 – 1978 – Fortune Coin a creat primul slot video în 1976, acest rămânând în istorie ca anul în care a fost dezvoltat primul slot video adevărat.

Slotul a fost fabricat în Kearny Mesa California de către compania Fortune Coin din Las Vegas. Jocul a folosit un televizor Sony de 19 inch modificat pentru afișaj.

Jocul a fost pus la dispoziția jucătorilor pentru prima oară în Las Vegas la Hilton Hotel.

La puțin timp după ce, în urma unor teste și modificări împotriva încercărilor de înșelăciune, aparatul video a obținut aprobarea de la Comisia pentru jocuri de noroc din Nevada. Curând după aceea, a devenit extrem de popular în Las Vegas.

În 1978, Fortune Coin a fost achiziționat de IGT.

1996 – WMS Industries Inc. a creat un slot cu o rundă de premii pentru ecranul secund.

Următoarea etapă în istoria sloturilor a fost lansată în 1996, prin “Reel” Em ” produs de WMS Industries Inc. Acesta a fost primul slot video care conținea runde gratuite pentru ecranul secund.

Când se declanșau rundele gratuite, era afișat un ecran complet diferit, unde se intra în jocul special. În timpul acestor runde gratis se puteau câștigate plăți suplimentare.

În acest timp, sloturile au devenit din ce în ce mai populare la cazinouri. De fapt, sloturile au fost cele responsabile pentru aproximativ 70% din veniturile unui cazinou și, de asemenea, au ocupat 70% din spațiul disponibil.

 

Care este procentul de câștig la păcănele?

Totuși, în România, legislația cu privire la jocurile de noroc prevede că procentul de câștig (payout) trebuie să fie mai mare de 70%.

Payout-urile stabilite prin lege în Nevada sunt de minimum 75%, în New Jersey de minimum 83%, iar în Mississippi de minimum 80%, iar unii analiști și jucători spun chiar că procentul de plată ar fi cuprins undeva între 96 și 98%.

În România, procentul de plată al fiecărui aparat tip slot-machine este aprobat de către ONJN.

 

Cum este corect, păcănele sau sloturi?

O clasificare a jocurilor tip slot-machine o găsim în OUG  Nr. 77 din 24 iunie 2009, privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc la art. 10:

  1. e) jocurile tip slot-machine: – jocuri tradiţionale – de trei tipuri, respectiv:

    (i) slot-machine dacă evenimentele sunt organizate în prezenţa fizică a participanţilor prin intermediul maşinilor, utilajelor şi instalaţiilor specifice, care vor fi operate în locaţii specializate în care se poate desfăşura activitatea de jocuri de noroc, iar câştigul este nelimitat şi depinde de hazard;

    (ii) aparatele electronice atribuitoare de câştiguri cu risc limitat, dacă evenimentele sunt organizate în prezenţa fizică a participanţilor prin intermediul maşinilor, utilajelor şi instalaţiilor specifice, care nu vor fi operate în locaţiile specializate în care se poate desfăşura activitatea de jocuri de noroc, iar câştigul este limitat şi depinde de hazard; şi

    (iii) jocurile de videoloterie, care se desfăşoară în prezenţa fizică a jucătorilor, în care mijlocul de joc trebuie conectat la un server central, pe care rulează programul de joc şi care validează câştigul şi fără de care jocul nu se poate desfăşura. Sunt jocuri de tip loto prin care se obţin aleatoriu câştiguri, rezultatul participării la joc fiind relevat jucătorului prin intermediul terminalului de videoloterie, dexteritatea sau abilitatea jucătorului neavând nicio influenţă/relevanţă în obţinerea câştigului.

Așadar corect este jocuri tip slot-machine, dar putem folosi oricând și sloturi termenul fiind din ce în ce mai utilizat, inclusiv de către specialiști în domeniu sau de către instituții ale statului.

Termenul păcănele rămâne unul cât de cât popular, însă este din ce în ce mai puțin utilizat chiar și de către cei care joacă în mici săli de jocuri.

 

păcănele
Sursa: rtv.net

 

Ce păcănele sunt la mare căutare

  • Păcănele Sizzling Hot Deluxe

jocuri aparate sizzling hot deluxeSizzling Hot Deluxe este un joc din categoria de jocuri cu păcănele cu fructe gratis sau cu bani, pe care îl poți întâlni foarte des, este foarte popular printre jucătorii români!

Sizzling Hot Deluxe este cea mai nouă versiunea a jocului Sizzling Hot, versiunea deluxe cel mai popular şi cel mai jucat dintre toate jocurile de păcănele.

Sizzling Hot Deluxe este la fel ca și jocul Sizzling Hot, amândouă jocurile fiind cu fructe, șeptari şi simbolurile (Scatter) doar grafica fiind puțin diferită, mai avansată la Slot Sizzling Hot Deluxe, în nu sunt diferențe substanțiale.

Acest slot are 5 linii de pariere și o miză maximă de 200 credite.

Aşadar miza maximă a jocului Sizzling Hot Deluxe poate fi setată la maxim 200 de fise.

Jocul Sizzling Hot Deluxe este compatibil cu telefoanele mobile, smartphone-urile, cu toate sistemele de operare importante (Android, iOS, Symbian) şi cu tabletele.

 

  • Jocuri Păcănele 77777

În categoria jocurilor cu șeptari, 777, intră destul de multe jocuri şi fiecare dintre acestea se bucură de o mare apreciere din partea celor care joacă.

Cele mai importante jocuri de păcănele 77777 sunt Golden Sevens, Mega joker mobile, Vegas hot 777, Grand 777, Wild Respin, power stars, Monkeys money, Ultra hot 2, Xtra Hot, Sizzling Hott Deluxe 3, Twin Spin, Pacanele Royal 777.

 

Dintre păcănelele online pe bani reali se numără Book of Ra, care este unul dintre cele mai populare și mai apreciate jocuri de cazino având ca temă lumea Egiptului Antic.

Joci rolul unui explorator care caută o carte mitologică, care odata găsită îți poate aduce bogății nebănuite.

Grafica și simbolurile strălucitoare, împreună cu efectele de sunet cu teme orientale, îți creează emotii  autentice și vei avea senzatia că te afli printre dunele deșertului în căutare cărții.

Novoline și Gaminator Group, proprietarii acestor jocuri slot, au lansat până acum două versiuni: versiunea Book of Ra Classic și versiunea Book of Ra’ Deluxe.

Tabloul jocului Ra ‘Classic’ este compus din 5 role cu 9 linii de câștig, spre deosebire de versiunea Deluxe care include 5 rânduri şi 10 linii, ceva mai diferit desenată.

Joacă Book of la Ra la Admiral

 

  • Păcănele gratis 2018

La o simplă căutare pe google vei descoperi o mulțime de site-uri și aplicații unde poți juca gratis cam orice joc de sloturi.

Vezi si topul sloturilor (pacanele) 2018 

Mai mult decât atât, majoritatea cazinourilor online pun la dispoziție și versiuni demo ale fiecărui joc, singura diferență fiind că nu joci pe bani reali.

 

Lista jocurilor cu fructe este uriașă, depinde doar de fiecare ce caută atunci când se distrează jucând la sloturi offline ori online.

Grafica, povestea, sunetele, volatilitatea, ambientul, toate acestea fac parte dintre lucrurile importante și care te ajută să alegi sau să te decizi asupra unui joc.

 

  • Cum faci download jocuri păcănele pentru telefon

De cele mai multe ori nici nu este nevoie să faci download, ci poți juca direct în browser.

Dacă însă vrei să ai instalată o anumită aplicație pe telefon ori tabletă, poți descărca aplicațiile de cazino care oferă toate facilitățile și opțiunile prezente și pe site.

 

Distrează-te și joacă responsabil

98.000 de români, cu vârste de peste 18 ani, sunt dependenţi de jocurile de noroc, arată studiul „Pariurile şi jocurile de noroc în România“ realizat în 2016 de către GfK Romania pentru Asociatia Romslot si Romanian Bookmakers.

„De asemenea, 15% din românii cu vârsta de peste 18 ani au practicat cel puţin o dată un joc de noroc. 25% dintre bărbaţi şi 7% dintre femei au jucat măcar o dată jocuri de noroc în ultimul an“, se menționează în studiul publicat

Cei care practică des jocuri de noroc sunt preponderent bărbaţi tineri, necăsătoriţi, din mediul urban, cu educaţie medie şi cu un venit mediu pe gospodărie de aproximativ 2.500 lei.

Asta arată că jucătorii români sunt, în principiu, atenți și responsabili preferând să se distreze la păcănele… sau sloturi.

Check Also

Top 10 jucatori poker – partea a doua

Ce puteti citi in acest articol Dan Smith – $36.835.392 Erik Seidel – $37.746.113 Daniel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *