Home / Ştiri Cazinouri / Top 10 cei mai bogati proprietari de cazinouri
Sheldon Adelson

Top 10 cei mai bogati proprietari de cazinouri

De cele mai multe ori cazinourile reusesc sa falimenteze sau sa imbogateasca oamenii. Business-urile din gambling au construit adevarate imperii financiare care au adus in buzunarele poprietarilor miliarde. In articolul care urmeaza va propunem un top 10 cei mai bogati proprietari de cazinouri din lume.

 

 

 

10 – Lawrence Ho – avere estimata $1.47 miliarde

Lawrence Ho

Lawrance este cel mai tanar din topul nostru. Desi este foarte tanar, este unul dintre cele mai influente personaje din gamblingul asiatic, rapiditatea cu care face schimbarile il legitimeaza ca fiind un adevarat “game changer” in aceasta piata.

9 – Steve Wynn – avere estimata $3.4 miliarde

Steve Wynn

Fara Steve Wynn, Vegasul ar fi fost cu totul altfel fata de cum arata acum. Sub supravegherea lui au fost construite facilitati de gambling in Las Vegas si Atlantic City. Golden Nugget, Golden Nugget Atlantic City, Mirage, Treasure Island sunt doar cateva din realizarile sale.

8 – James Packer – avere estimata $3.8 miliarde

James Packer

Ocupant al locului 7 cel mai bogat om din Australia, James Packer a trebuit sa munceasca foarte mult pentru a obtine cea ce detine actualmente, a trebuit sa munceasca la ferma de vite a tatalui sau pentru a invata toate dedesubturile business-ului.

7 – Kirk Kerkorian – $4 miliarde

Kirk Kerkorian

Kirk Kerkorian este cunoscut ca “tatal mega-resortului”, fiind primul care a construit acest tip de stabiliment in Las Vegas.

6 – Han Chang-u –avere estimata $4.1 miliarde

Han Chang-u

Nascut in 1931, este unul dintre intemeietorii industriei de pachinko. Se spune despre el ca impreuna cu Kunio Busujima a ajutat la transformarea Chinei in puterea economica, care este acum.

5 – Kunio Busujima – avere estimata $4.2 miliarde

Kunio Busujima

Foarte multi dintre cei are traiescin afara Asiei, nu stiu ce este “pachinko”, o descriere simplista ar fi ca este o forma de gambling care a fost creata pentru a ocolii legea care intr-o anumita perioada interzicxea jocurile de noroc. Kunio Busujima detine un business de constructie a mainilor de pachinko dar detine si o multime de sali in care acestea sunt operate. Trebuie mentionat ca in anii de inceput ai acestui fenomen, el a fost acolo!

4 – Pansy Ho – avere estimata $6.4b

Pansy Ho

Este fica omului de afaceri Stanley Ho de curand decedat. Desi este singura femeie care si-a facut loc in topul nostru, putem spune ca isi merita cu desavarsire locul. De mica a fost in mijlocul afacerilor cu jocuri de noroc, mostenind o parte importanta din afacerile tatalui sau.

3 – Johann Graf – avere estimata $6.6 miliarde

Johann Graf

Spre deosebire de marea parte a componentilor topului nostru, lui Johann Graff detinatorul grupului Novomatic, nu ii place sa iasa in evidenta, fiind un personaj discret.

2 – Lui Che-woo – avere estimata $11 miliarde

Lui Che-woo

Nascut in 1929, acest om a fost marte a multor schimbari prin care a trecut China, la o parte dintre acestea contribuind si el. Fiind al doilea cel mai bogat om din Hong Kong, este in continuare foarte activ, pe langa gambling implicandu-se activ in industria constructiilor.

1 – Sheldon Adelson – avere estimata $40.2 miliarde

Sheldon Adelson

In acest moment se afla pe loul 17 in topul celor mai bogate persoane din lume. La cei 84 de ani ai sai, ne-am astepta sa isi traiasca batranetea intr-un loc idilic lipsit de grijile afacerilor pe care le detine. Cu toate acestea el continua sa fie CEO-ul Las Vegas Sands Corporation si a altor afaceri din portofoliu.

Check Also

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York preconizeaza venituri anuale de 500 de milioane de dolari din legalizarea pariurilor sportive online

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, consideră că legalizarea pariurilor sportive online ar putea genera venituri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *