Home / Cazinouri online / Volatilitatea la sloturi și ce trebuie să știi atunci când alegi un joc (2019)

Volatilitatea la sloturi și ce trebuie să știi atunci când alegi un joc (2019)

Volatilitatea la sloturi se referă la riscurile pe care le presupune orice slot. Desigur, este vorba despre riscuri financiare care afectează bugetul oricărui jucător. Din acest motiv, este bine să știm despre volatilitatea la sloturi și ce reprezintă în mod specific. Mai ales datorită faptului că volatilitatea este utilizată pentru a descrie cât de des și cât de mult te poți aștepta să câștigi în timp ce te distrezi. Totuși, pentru a câștiga mult și des, trebuie să joci la fel ori să fii foarte norocos și inspirat.

Sunt zeci de mii de sloturi și fiecare are specificul lui. Unele oferă plăți mai mari dar mai rare, altele plăți mai mici și mai dese. Acestea sunt reprezentate de volatilitatea la sloturi, un indicator care măsoară riscurile și cadența plăților. La nivel individual este destul de relativ și am auzit mulți jucători afirmând: ”este un joc care plătește bine” sau ”acest slot are câștiguri bune”. De fapt, este modul în care exprimăm volatilitatea la sloturi.

Încearcă noile sloturi lansate la Sportingbet

Ce este volatilitatea la sloturi

Volatilitatea (numită și variație sau dispersie – prin traducere) reprezintă riscul pe care îl presupune o plată la un slot (joc).

Volatilitate mare = risc mare. Pentru că plățile sunt mai mari, mai consistente, acestea sunt mai rare.

Volatilitate mică = risc mic. Plățile sunt mai mici și destul de dese.

În timp ce dezvoltatorii de jocuri nu oferă de obicei informații despre volatilitatea sloturilor, există câteva moduri în care putem să o determinăm.

Cum să joci Football Champions Cup, un slot intens și relaxant

În primul rând, putem căuta informații pe site-uri de profil și pe forumuri unde sunt expuse părerile jucătorilor. În al doilea rând, putem verifica diferența la câștig a 4 simboluri identice într-o linie de plată vs plata a 5 simboluri într-o linie de plată. În cazul în care diferența de plată este de 3 până la 5 ori mai mare,avem un slot cu variație redusă, între 5-10 ori unul mediu și între 10 și 15 ori un slot cu volatilitate ridicată.

Volatilitatea la sloturi

În al treilea rând, modul cel mai bun și cel mai precis de a determina volatilitatea este să jucăm! În acest fel este cel mai ușor să măsurăm cât de des se plătește și cât de mare este fiecare câștig. Cu cât mai mult trebuie să așteptăm pentru câștiguri și cu cât sunt mai mari, cu atât mai volatil va este slotul.

Cum măsurăm volatilitatea la sloturi

În general, sloturile sunt clasificate ca fiind:

  • sloturi cu volatilitate mare
  • sloturi cu volatilitate medie
  • sloturi cu volatilitate mică

Cel mai bun mod de a testa acest lucru, desigur, este să jucăm gratuit. Majoritatea cazinourilor online licențiate în România au variante demo sau care îți permit să joci pe bani virtuali.

Cu toate aceste, senzațiile și adrenalina diferă față de variantele pe bani reali.

Ce este RTP și cum interacționează cu volatilitatea?

RT (Return to Player) determină cât de mult primim înapoi drept câștig. Intervalul mediu pentru sloturi este cuprins între aproximativ 94% și 98%. În termeni practici, aceasta înseamnă că un pariu în valoare de 100 de Lei poate aduce înapoi 94 de Lei sau respectiv 98 Lei. Cu cât RTP este mai mare, cu atât sunt mai mari șansele de a ne menține bugetul de joc la același nivel.

Volatilitatea la sloturi

Volatilitatea va contribui, de asemenea, la determinarea sumei reale cu care rămânem la sfârșitul sesiunii. Să luăm, de exemplu, un slot cu o volatilitate scăzută și o RTP mediu de 97%. Acest slot va fi plăti câștiguri mici, obișnuite. Cu 100 de Lei buget de joc,  am putea ajunge la 150 la sfârșitul unei sesiuni, un RTP efectiv de 150%.

Sloturi cu volatilitate mare

Iată mai jos o listă comparativă făcută de bestnetentcasino.info, în care sunt incluse sloturile considerare a avea cea mai mare volatilitate:

Immortal Romance – Microgaming

Dead or Alive – NetEnt

Medusa 2 – Nextgen

300 Shields – Nextgen

O experiență diferită la pariuri – TIP & CASH

Pyramid – Quest for Immortality – NetEnt

The Wishmaster – NetEnt

Rumpel Wildspins – Novomatic

Raging Rhino – WMS

Montezuma – WMS

Cazino Zeppelin – Yggdrasil

10 strategii simple pe care le poți aplica la orice cazino

Check Also

Distracție la maxim la Vlad Cazino

Într-o lume tot mai influențată de tehnologie, alegem să jucăm din ce în ce mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *