Home / Stiri / Jocurile de noroc online este posibil sa iasa de sub monopolul statului Norvegian
Jocurile de noroc online

Jocurile de noroc online este posibil sa iasa de sub monopolul statului Norvegian

Jocurile de noroc online se afla sub monopolul statului in Norvegia, dar jucatorii au inceput sa “respinga” acest monopol si migreaza catre site-urile internationale de gambling in cautarea unor oferte mai bune.

Jocurile de noroc au o prezenta bine conturata in cultura norvegiana, cu toate acestea statul Norvegian mentine un monopol strict in privinta acestora, in special a jocurilor de noroc online.

Norvegia își justifică monopolul sub premisa că statul este mai bine plasat decât companiile private pentru a controla jocurile de noroc online și a proteja jucătorii de problemele cauzate de gambling.

Monopolurile restricționează în mod natural alegerea și sunt incompatibile cu natura jocurilor de noroc online, care este, la fel ca multe sectoare digitale, o piață puternic orientată către consumatori. Este o lecție învățată în alte tari din Europa, dar la fel de reala si în Norvegia. Consumatorii norvegieni sunt mari consumatori de internet, sunt sensibili la oferte și la inovație, caută în mod activ mai multe opțiuni și alternative – și acestea sunt ușor disponibile pe internet.

Jocurile de noroc online

Monopolul Norvegiei a condus la un control mai mic asupra activității privitoare la  jocurile de noroc online din țara!

Nu este surprinzător faptul că atât de mulți norvegieni privesc dincolo de monopol și aleg să joace pe site-uri internaționale care le oferă alegeri și oferte mai bune decât monopolul. Se estimează că 66% din activitatea norvegiană de jocuri de noroc online are loc acum pe site-uri web internaționale, ceea ce înseamnă că țara a pierdut controlul a peste jumătate din piața sa de jocuri de noroc online si pierde aproximativ 2 miliarde de NOK în venituri fiscale suplimentare în fiecare an. Mulți dintre jucătorii săi nu sunt protejați de legile norvegiene. Aceasta este o problemă semnificativă pentru a se asigura că monopolul face ceea ce spune: controlul jocurilor de noroc online și protejarea jucătorilor. Dacă norvegienii se joacă cu site-uri web internaționale, statul nu are nicio modalitate de a controla aceasta activitate sau de a-i proteja.

Norvegienii nu sunt mai bine protejați de monopolul lor decât alți europeni

În ciuda faptului că protecția jucătorilor este obiectivul cheie al monopolului statului, numarul ucatrilor cu probleme din Norvegia s-a dublat în 7 ani și este de peste patru ori mai mare decât în ​​Spania sau Marea Britanie, țări care nu au monopol asupra jocurilor de noroc. Prin urmare, nu există dovezi convingătoare că norvegienii sunt în vreun fel mai bine protejați de monopolul lor decât europenii care trăiesc în țări care nu au monopol. Acest lucru aduce în discuție în continuare succesul modelului de monopol al țării.

Licentierea multipla si-a dovedit eficacitatea in ceea ce priveste jocurile de noroc online

Defectele modelului de monopol sunt bine cunoscute și de aceea aproape orice altă țară europeană a înlocuit monopolurile cu un model mai eficient de licențiere multiplă pentru reglementarea jocurilor de noroc online. Permițând astfel mai multor companii să obțină o licență pentru a putea opera, licențierea multiplă creează concurența și posibilitatea de alegere necesare pentru a încuraja mai mulți jucători să joace pe site-urile care sunt de fapt autorizate de autoritățile locale, mai degrabă decât pe site-urile care nu sunt autorizate (siteuri care nu intră sub controlul și supravegherea autorităților lor). Pe o piață cu mai multe licențe, companiile licențiate trebuie să aplice o serie de reglementări și protecție a consumatorilor care fac parte din regulile locale de licențiere. Respectarea acestor reguli de licențiere este monitorizată și pusă în aplicare de către autoritatea de reglementare a jocurilor de noroc din țară, asigurându-se că responsabilitatea pentru controlul nivelului de protecție a consumatorilor rămâne în sarcina autorităților.

Danemarca și Suedia și-au înlocuit cu succes monopolurile de jocuri de noroc online cu mai multe licențe și au obținut rezultate semnificativ pozitive!

Ramane de vazut daca Norvegia “acest ultim bastion necucerit” de catre operatorii de jocuri de noroc online va renunta la monopolul pe care il detine in acest moment si va permite intrarea pe piata a operatorilor privati.

Check Also

MGM Resorts

MGM Resorts International înregistrează o creștere de 44% a veniturilor în trimestrul al doilea

MGM Resorts International a raportat o creștere a veniturilor de 1 miliard de dolari de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *